Néha habos édes tortákhoz van kedvem, sokszor viszont inkább kelt vagy leveles tésztához, vagy egyszerű kuglófokhoz. Ez a recept a kedvenc internetportálomól www.lecker.de származik, némi változtatással. Az elmúlt hétvégén készítettem el először, de még nagyon gyakran az asztalunkra fog kerülni :-)
Elkészítése pofon egyszerű. A citromos író hihetetlenül szaftos puha és omlós tésztát eredményez.
Hozzávalók
25o g-os vaj
2oo g cukor
csipet só
2 vanília cukor
4 tojás
375 g liszt
1 sütőpor
1 citrom
15o-2oo ml citromos író - a tészta állagától függ
Elkészítés
A vajat a cukorral sóval és vaníliával habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a citrom héját és levét, majd váltva az írót és a sütőporos lisztet.
5o percig 18o fokon légkeveréssel 16o fokon sütjük. Porcukorral tálaljuk.
TIPP: készíthető hozzá 2oo g porcukorból 1 citrom levével és 1 db tojásfehérjével öntet is, de én ezeket a kalóriákat inkább megspóroltam :-))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése