2012. október 26., péntek

Vanília öntetes túrós palacsinta

Ha külföldön élsz biztosan fogsz hiányolni egy két ételt, élelmiszert. Németországban a magyarnak megfelelő igazi sovány túrót biztosan nem találsz. A legsoványabb :-) is túl krémes, ezt palacsintába tölteni nem az igazi. Pici trükkel javíthatsz az állagán, és ízén.
Keverd ki tojásokkal keményítővel citrommal, és a töltött palacsintákat tedd be még 15 percre a sütőbe vaníliaöntettel. Így fantasztikusan finom túrós palacsintákat gyárthatsz :-) Próbáld ki, itt a részletes recept hozzá:



 
 

Recept 4 személyre

Hozzávalók a legfinomabb palacsintatésztához Adi receptje szerint :-)
 
3 tojás
25o g liszt
Fél liter tej
2 evőkanál olaj
4o gr cukor
1 vaníliás cukor
pici só

Kb. 12-15 db palacsintát tudsz sütni ebből a mennyiségből.

Töltelék

Ha kisütötted a palacsintákat, készítsd el a túrós krémet.
Ehhez 25o gr túrót keverj el 5o gramm porcukorral, 1 db vaníliás cukorral, 1 evőkanál étkezési keményítővel. 1 db citrom héjával és levével.
Rakj hozzá 2 tojás sárgáját. A fehérjét verd habbá, majd add óvatosan ne törjön a krémhez.
Töltsd meg a palacsintákat. Rakd hőálló edénybe őket, majd öntsd rá a lennti öntetet.

Ehhez a vaníliás öntet:

1 tojást keverj el
2 dl tejjel
2 evőkanál tejföllel
1 vaníliás cukorral
1 evőkanál porcukorral.

15 percre rakd sütőbe a palacsintákat. Melegen porcukorral meghintve tálalhatod.

Nyami ...:-))))



 

4 megjegyzés:

ancsa írta...

Köszönöm Adi megegyszer a finom palacsinta receptet. Csak ez a befuto tovabbra is :-)

Unknown írta...

Micsoda megtiszteltetés :)))

szanten írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
szanten írta...

Nagyon bejöttek a palacsintak masnak is, mar tovabb is adtam a receptet :-)