Ha külföldön élsz biztosan fogsz hiányolni egy két ételt, élelmiszert. Németországban a magyarnak megfelelő igazi sovány túrót biztosan nem találsz. A legsoványabb :-) is túl krémes, ezt palacsintába tölteni nem az igazi. Pici trükkel javíthatsz az állagán, és ízén.
Keverd ki tojásokkal keményítővel citrommal, és a töltött palacsintákat tedd be még 15 percre a sütőbe vaníliaöntettel. Így fantasztikusan finom túrós palacsintákat gyárthatsz :-) Próbáld ki, itt a részletes recept hozzá:
Recept 4 személyre
Hozzávalók a legfinomabb palacsintatésztához Adi receptje szerint :-)
3 tojás
25o g liszt
Fél liter tej
2 evőkanál olaj
4o gr cukor
1 vaníliás cukor
4o gr cukor
1 vaníliás cukor
pici só
Kb. 12-15 db palacsintát tudsz sütni ebből a mennyiségből.
Töltelék
Ha kisütötted a palacsintákat, készítsd el a túrós krémet.
Ehhez 25o gr túrót keverj el 5o gramm porcukorral, 1 db vaníliás cukorral, 1 evőkanál étkezési keményítővel. 1 db citrom héjával és levével.
Rakj hozzá 2 tojás sárgáját. A fehérjét verd habbá, majd add óvatosan ne törjön a krémhez.
Töltsd meg a palacsintákat. Rakd hőálló edénybe őket, majd öntsd rá a lennti öntetet.
Ehhez a vaníliás öntet:
1 tojást keverj el
2 dl tejjel
2 evőkanál tejföllel
1 vaníliás cukorral
1 evőkanál porcukorral.
15 percre rakd sütőbe a palacsintákat. Melegen porcukorral meghintve tálalhatod.
Nyami ...:-))))
4 megjegyzés:
Köszönöm Adi megegyszer a finom palacsinta receptet. Csak ez a befuto tovabbra is :-)
Micsoda megtiszteltetés :)))
Nagyon bejöttek a palacsintak masnak is, mar tovabb is adtam a receptet :-)
Megjegyzés küldése