Imádom
a kínai konyhát, a ropogós friss zöldségeket, de nagyon sokáig
nem vágtam bele a kísérletezésbe, mert azt hittem ez az összetett
ízvilág sok időt és tapasztalatot igényel.
2 éve hirtelen döntésből vásároltam egy wok-ot és szerencsét próbáltam :-))) Már az első próbálkozás után kiderült nem nagy ördöngőség, és ma már heti rendszerességgel készítek kínai ételeket. Ez az első recept a kedvenceim egyike.
2 éve hirtelen döntésből vásároltam egy wok-ot és szerencsét próbáltam :-))) Már az első próbálkozás után kiderült nem nagy ördöngőség, és ma már heti rendszerességgel készítek kínai ételeket. Ez az első recept a kedvenceim egyike.
Hozzávalók 2 személyre
200 g csirkemell
1 kisebb fej hagyma
1 kisebb fej brokkoli rózsáira szedve
1 kisebb fej brokkoli rózsáira szedve
1 nagyobb sárgarépa
1 üveg bambuszlapka
1 fél friss
ananász
1 gerezd áttört fokhagyma
szójaszósz
keményítő
200 ml kókusztej
80 g jázminrizs főve (száraz tömeg)
szójaszósz
keményítő
200 ml kókusztej
80 g jázminrizs főve (száraz tömeg)
olívaolaj vagy mogyoróolaj
Elkészítés
Elkészítés
A
húst vékony csíkokra vágjuk, legalább fél óráig szójaszószban és fokhagymában pácoljuk. Felforrósítjuk a wok-ot, és 2 evőkanál forró olajban
megpíritjuk a hús darabkákat, majd beletesszük a többi zöldségfélét, "keménységi" sorrendben:répát, hagymát, brokkolit, bambuszt és ananászt, kevés vizet adunk még hozzá és szójaszósszal ízesítjük.
Kb. 15 perc után hozzáadjuk a kókusztejjel kikevert keményítőt. 3
percig még főzzük majd a vízben már időközben megfőzött rizshez
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése