2012. október 23., kedd

Kínai csirkemell curryvel és kókusztejjel

Imádom a kínai konyhát, a ropogós friss zöldségeket, de nagyon sokáig nem vágtam bele a kísérletezésbe, mert azt hittem ez az összetett ízvilág sok időt és tapasztalatot igényel.
 2 éve hirtelen döntésből vásároltam egy wok-ot és szerencsét próbáltam :-))) Már az első próbálkozás után kiderült nem nagy ördöngőség, és ma már heti rendszerességgel készítek kínai ételeket. Ez az első recept a kedvenceim egyike.

 


Hozzávalók 2 személyre

200 g csirkemell
1 kisebb fej hagyma
1 kisebb fej brokkoli rózsáira szedve
1 nagyobb sárgarépa
1 üveg bambuszlapka
1 fél friss ananász
1 gerezd áttört fokhagyma
szójaszósz
keményítő
200 ml kókusztej
80 g jázminrizs főve (száraz tömeg)
olívaolaj vagy mogyoróolaj

Elkészítés

A húst vékony csíkokra vágjuk, legalább fél óráig szójaszószban és fokhagymában pácoljuk. Felforrósítjuk a wok-ot, és 2 evőkanál forró olajban megpíritjuk a hús darabkákat, majd beletesszük a többi zöldségfélét, "keménységi" sorrendben:répát, hagymát, brokkolit, bambuszt és ananászt, kevés vizet adunk még hozzá és szójaszósszal ízesítjük. Kb. 15 perc után hozzáadjuk a kókusztejjel kikevert keményítőt. 3 percig még főzzük majd a vízben már időközben megfőzött rizshez tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: